Informacje
 
   
 
Foto
Foto
10 listopada 2016 r. w Dworku Artystycznym wystąpili  SZULERZY.

 

Ekspresyjny koncert, to był blues’n’roll.
Muzycy zaskakiwali nas świetnymi utworami, zmianą nastroju, wirtuozerią.
Świetny koncert.


Skład zespołu:
  • Anka Niestatek - śpiew
  • Marcin Szulkowski - gitara
  • Jacek Karpowicz - harmonijka
  • Marek Wikarski - gitara basowa, kontrabas
  • Miłosz Szulkowski - perkusja
Galeria zdjęć >>>
Zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą swingu i soulu. Ten koktajl muzyczny nazwali blues’n’roll i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.

Grupa wystąpiła w półfinale programu "Must Be The Music - Tylko Muzyka"2012 r. jako jedyny polski zespół bluesowy, dzięki któremu zyskała popularność poza środowiskiem bluesa.

SZULERZY wzięli udział w nagraniu płyt w hołdzie dla Ryśka Skibińskiego - "TRIBUTE TO SKIBA" (2004, 2009, 2013-live), projekcie "POLISH BLUES SESSION" (płyta w 2009) oraz znaleźli się na wielokrotnie nagrodzonej "ANTOLOGII POLSKIEGO BLUESA" (części I, II i III) z udziałem najlepszych polskich bluesmanów.


Dyskografia (albumy):
  • 2003 r. CD "Bez ciebie" Blues Geek Rec.
  • 2004 r. CD "Gra w piki daje wyniki" Flower Rec. (Jaromi&Szulerzy)
  • 2005 r. CD "Pilnuj się!" Flower Rec.
  • 2008 r. CD "Koniec tygodnia" Flower Rec.
  • 2012 r. CD "Blues'n'roll" Flower Rec.
  • 2014 r. CD "Życie zaczyna się w piątek" Blues Geek Rec.
Nagrania grupy ukazały się również na wielu składankach i antologiach.

Strony internetowe:
Organizatorzy koncertu:

Sponsorzy koncertu:

Partnerzy medialni:

 
 


 
 
 
Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych
oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
 
Opole, ul. Studzienna 1   tel. 607 410 054
e-mail: artystyczny@dworek-opole.pl